

## **EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA**

Thursday, February 21, 2019 | 3:30 - 5:30 PM

Conference Room B, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Approval of Council Meeting Minutes
- 3. Executive Director Report
  - a) General Update
- 4. Chairperson Report (items 1-4: 10 mins, 3:30 3:40pm)
  - a) General Update
- 5. Program Oversight (70 min, 3:40 4:50 pm)
  - a) Preliminary Results from 2018 Energy Efficiency Programs (15 min, 3:40 3:55pm)
    - National Grid will summarize the preliminary results from the 2018 Quarter 4 Energy Efficiency Programs.
  - b) Initial Discussion of Council Priorities for the 2020 Energy Efficiency Plan (15 min, 3:55 4:10pm)
    - The Council with assistance from the Council's Consultant Team will discuss possible Council priorities for the 2020 Energy Efficiency Plan.
  - c) Presentation on System Reliability Procurement (SRP) (20 min, 4:10 4:30pm)
    - The Office of Energy Resources, the Division of Public Utilities & Carriers, the Council's Consultant Team and National Grid will provide an overview of SRP and its importance (15 min). National Grid will then provide a short update on 2018 and 2019 SRP implementation (5 min).
  - d) 2019 Timeline Summary & 2020/2021 Timeline Discussion (10 min, 4:30 4:40pm)
    - The Council's Consultant Team will provide a summary of the Council's 2019 timeline to help develop, review and submit the Energy Efficiency and System Reliability Procurement Plans to the Public Utilities Commission. A brief review and discussion on how this timeline might change for years 2020 and 2021 will also be provided.
  - e) Potential Study Update (10 min, 4:40 4:50pm)
    - The Council's Consultant Team will provide an update on the Potential Study.
- 6. Special Topic (15 min, 4:50 5:05 pm)
  - a) Presentation on Battery Storage Initiatives (15 min, 4:50-5:05pm)
    - National Grid will present on their battery storage initiatives and the future of this technology.

## 7. Public Comment (Approx. 10 mins, 5:05-5:15 pm)

a) Public Comment (10 min, 5:05-5:15pm)

Three (3) minute limit per person and/or affiliation.

## 8. Council Business (15 min, 5:15 - 5:30 pm)

a) Council Review of EERMC 2019 Budget (5 min, 5:15-5:20pm)

The Office of Energy Resources will provide an update on the Council on the finalized 2019 budget and budget management process.

b) Discussion to finalize Policy Recommendations for the 2019 Annual Council Report to the General Assembly (10 min, 5:20-5:30pm)

The Council will discuss the drafted policy recommendations to be included in the Council's annual report to the General Assembly.

## 9. Adjournment