

EERMC EXECUTIVE COMMITTEE MEETING AGENDA

Thursday, March 21, 2019 | 3:25 - 3:30 PM Conference Room A, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Approval of Executive Committee Meeting Minutes (May 2018 and January 2019)
- 3. Adjournment

EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA

Thursday, March 21, 2019 | 3:30 - 5:30 PM

Conference Room A, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Approval of Council Meeting Minutes
- 3. Executive Director Report
 - a) General Update
- 4. Chairperson Report (items 1-4: 10 mins, 3:30 3:40pm)
 - a) General Update

5. Program Oversight (50 min, 3:40 - 4:30 pm)

a) Preliminary Results from the 2018 Energy Efficiency Programs (15 min, 3:40 – 3:55pm)

The Council's Consultant Team will summarize and provide their thoughts about the preliminary results from the 2018 Energy Efficiency Programs.

b) Discussion of Council Priorities for the 2020 Energy Efficiency & System Reliability Procurement Plans (20 min, 3:55 – 4:15pm)

The Council with assistance from the Council's Consultant Team will discuss possible Council priorities for the 2020 Energy Efficiency and System Reliability Procurement Plans.

c) Evaluation, Measurement & Verification (EM&V) Presentation (15 min, 4:15 – 4:30pm)

The Council's Consultant team and National Grid will provide an update to the Council on critical EM&V studies being completed in 2019 and how they will inform 2020 program planning.

6. Special Topics (35 min, 4:30 – 5:05 pm)

a) Presentation on Energy Efficiency in Schools (20 min, 4:30-4:50pm)

National Grid, the School Business Authority, and Northeast Energy Efficiency Partnerships will present on energy efficiency initiatives for Rhode Island schools.

b) Presentation on Office of Energy Resources Workforce Development Efforts (15 min, 4:50-5:05pm)

The Office of Energy Resources will present on energy workforce development efforts happening in 2019.

7. Public Comment (Approx. 10 mins, 5:05-5:10 pm)

a) Public Comment (~5-10 min, 5:05-5:10pm)

Three (3) minute limit per person and/or affiliation.

8. Council Business (20 min, 5:10 – 5:30 pm)

a) Review of 2019 Annual Council Report to the General Assembly (10 min, 5:10-5:20pm)

The Council's Consultant Team will provide an update to the Council on the 2019 Annual Report to the General Assembly.

b) Presentation on the Council Member Handbook (10 min, 5:20-5:30pm)

The Council's Consultant Team will provide an update on the development of the Council Member Handbook.

9. Adjournment