

EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA

Thursday, May 16, 2019 | 3:30 - 5:30 PM

Conference Room A, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Executive Director Report
 - a) General Update
- 3. Chairperson Report (items 1-3: 10 mins, 3:30 3:40pm)
 - a) General Update
- 4. Program Oversight (55 min, 3:40 4:35 pm)
 - a) Update on EERMC Presentation to National Grid's Energy Efficiency (EE) Technical Working Group (5 min, 3:40 3:45pm)
 - The Council's Consultant Team will provide an update on how the presentation of the Council's draft 2020 Energy Efficiency Plan Priorities was received by the EE Tech Group (formerly the Collaborative). The Consultant Team will also summarize the priorities that have been presented by other EE Tech Group stakeholders.
 - b) National Grid Presentation on Jobs Study (20 min, 3:45 4:05pm)
 - National Grid will present the preliminary results of the Jobs Study being conducted for the Energy Efficiency Programs.
 - c) Update on Combined Heat & Power (CHP) Program Review & Pubic Meeting (10 min, 4:05 4:15pm)
 - The Council's Consultant Team will summarize the feedback received during the Council's public meeting on the current CHP programs. The Consultant Team will also summarize the process for reviewing and likely altering the CHP programs for the 2020 Energy Efficiency Plan in collaboration with National Grid and the Division of Public Utilities & Carriers (DPUC).
 - d) Presentation on Quarter 1 Program Results (20 min, 4:15-4:35pm)
 - National Grid and the Consultant Team will present on Quarter 1 results for the 2019 Energy Efficiency Programs.
- 5. Special Topics (15 min, 4:35 4:50 pm)
 - a) Presentation on Battery Storage (15 min, 4:35-4:50pm)
 - The Office of Energy Resources will present on battery storage and how it relates to the Energy Efficiency and System Reliability Procurement Plans.
- 6. Council Business (25 min, 4:50 5:15 pm)
 - a) Review of the Council Member Handbook (10 min, 4:50-5:00pm)

The Council's Consultant Team will present the latest version of the Council Member Handbook. The Council will discuss the latest version and provide feedback to the Consultant Team.

b) Review of the Council's 2019 Annual Report to the General Assembly (10 min, 5:00-5:10pm)

The Council's Consultant Team will walk the Council through the latest version of the 2019 Annual Report to the General Assembly. The Council will discuss and provide any feedback to the Consultant Team.

c) Update on the Potential Study (5 min, 5:10-5:15pm)

The Council's Consultant Team will provide a brief update on the Potential Study RFP process including the expected timeline for evaluating the proposals.

7. Public Comment

8. Adjournment