

# EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA

Thursday, July 25, 2019 | 3:30 - 5:30 PM

Conference Room B, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Introductions
  - a) All Council members will introduce themselves for the benefit of new members
- 3. Approval of Council Meeting Minutes (January, February, March, April, May, & June)

### 4. Executive Director Report

- a) General Update
- 5. Chairperson Report (items 1-5: 15 mins, 3:30 3:45pm)
  - a) General Update
- 6. Energy Efficiency Program Oversight (60 min, 3:45 4:45 pm)
  - a) National Grid Presentation on the First Draft of the 2020 Energy Efficiency Plan (20 min, 3:45 4:05pm)

National Grid will present the first draft of the 2020 Annual Energy Efficiency Plan.

b) Presentation on Benefit-Cost Model Inputs & Evaluation Results Impacting the 2020 Energy Efficiency Plan (15 min, 4:05 – 4:20pm)

The Council's Consultant Team and National Grid will provide a high-level summary of key evaluations and benefit-cost model values that have or are expected to impact the final 2020 Annual Energy Efficiency Plan.

c) Consultant Team Presentation & Council Discussion on the First Draft of the 2020 Energy Efficiency Plan (15 min, 4:20 – 4:35pm)

The Council's Consultant Team will present their thoughts on National Grid's first draft of the 2020 Energy Efficiency Plan and will summarize Technical Working Group discussions that have influenced the draft Plan. The Consultant Team will then facilitate a discussion with the Council on the first draft of the 2020 Energy Efficiency Plan.

d) Public Comment on the First Draft 2020 Annual Energy Efficiency Plan (Approx. 5-10 min, 4:35 – 4:45pm)

Three (3) minute limit per person and/or affiliation.

## 7. Special Topic (15 min, 4:45 – 5:00 pm)

a) Presentation on the 2019 Energy Expo (10 min, 4:45-4:55pm)

The Rhode Island Builders Association will present on outcomes from the 2019 Energy Expo.

b) Discussion & Vote on Energy Expo Sponsorship in 2020 (5 min, 4:55-5:00pm)

The Council will discuss and vote on including a 2020 Energy Expo sponsorship in the Council's 2020 budget. No specific sponsorship amount will be committed.

#### 8. System Reliability Procurement Oversight (20 min, 5:00 – 5:20 pm)

a) Consultant Team & National Grid Presentation on Comments on the First Draft of the 2020 System Reliability Procurement Plan (10 min, 5:00 – 5:10pm)

The Council's Consultant Team will present their thoughts on the first draft of the 2020 System Reliability Procurement Plan which were submitted to National Grid on July 12<sup>th</sup>. National Grid will provide preliminary reactions to submitted comments during this presentation.

*b)* Council Discussion (10 min, 5:10 – 5:20pm)

The Consultant Team will facilitate a discussion with the Council on the first draft of the 2020 System Reliability Procurement Plan.

#### 9. Public Comment on System Reliability Procurement & All Other Topics

#### 10. Adjournment