

## **EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA**

Thursday, August 29, 2019 | 3:30 - 5:30 PM

Conference Room A, 2nd Floor, Department of Administration, Providence, RI

- 1. Call to Order
- 2. Approval of Council Meeting Minutes
- 3. Executive Director Report
  - a) General Update
- 4. Chairperson Report (items 1-4: 10 mins, 3:30 3:40pm)
  - a) General Update
- 5. Energy Efficiency Program Oversight (70 min, 3:40 4:50 pm)
  - a) National Grid Presentation on the 2019 Quarter 2 Program Report (10 min, 3:40 3:50pm)
    National Grid will present the Company's Quarter 2 report on the 2019 energy efficiency programs.
  - b) National Grid Presentation on the Second Draft of the 2020 Energy Efficiency Plan (20 min, 3:50 4:10pm)
    - National Grid will present the second draft of the 2020 Annual Energy Efficiency Plan with a specific focus on changes made from the first draft.
  - c) Consultant Team Presentation & Council Discussion on the Quarter 2 Report and Second Draft of the 2020 Energy Efficiency Plan (30 min, 4:10 4:40pm)
    - The Council's Consultant Team will present their thoughts on National Grid's quarter 2 report and second draft of the 2020 Energy Efficiency Plan. The Consultant Team will also summarize the comments provided to National Grid on their first draft from the Council and other stakeholders. The Consultant Team will then facilitate a discussion with the Council on the second draft of the 2020 Energy Efficiency Plan.
  - d) Public Comment on the Second Draft 2020 Annual Energy Efficiency Plan (Approx. 5-10 min, 4:40 4:50pm)
    - Three (3) minute limit per person and/or affiliation.
- 6. System Reliability Procurement Oversight (35 min, 4:50 5:25 pm)
  - a) Consultant Team & National Grid Presentation on Comments on the First & Second Drafts of the 2020 System Reliability Procurement Plan (15 min, 4:50 5:05pm)
    - The Council's Consultant Team will present their thoughts on the first and second drafts of the 2020 System Reliability Procurement Plan which were submitted to National Grid on July 12<sup>th</sup> and August 23<sup>rd</sup> respectively. National Grid will provide preliminary reactions to submitted comments during this presentation.

*b) Council Discussion (10 min, 5:05 – 5:15pm)* 

The Consultant Team will facilitate a discussion with the Council on the second draft of the 2020 System Reliability Procurement Plan.

c) Public Comment on the Second Draft 2020 System Reliability Procurement Plan (Approx. 5-10 min, 5:15 – 5:25pm)

Three (3) minute limit per person and/or affiliation.

## 7. Council Business (5 min, 5:25 - 5:30 pm)

a) Update on Potential Study (5 min, 5:25-5:30pm)

The Council's Consultant Team will provide an update on the potential study.

- 8. Public Comment on All Other Topics
- 9. Adjournment