

# EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA

Thursday, January 21, 2021 | 3:30 - 5:30 PM

In light of the unprecedented health crisis around us, the EERMC is heeding the advice of the Governor and public health officials by moving this month's meeting to telephone/online.

All members of the public are welcome to join utilizing the information below and opportunities for public comment will be made available as normal course.

Thank you for your patience and understanding. We wish you good health during these trying times.

Please click this URL to join. <a href="https://us02web.zoom.us/j/88448109557">https://us02web.zoom.us/j/88448109557</a>

Or join by phone: Dial +1-646-558-8656 or 877-853-5247 (Toll Free) Webinar ID: 884 4810 9557

Other phone numbers, including international options are available here: https://us02web.zoom.us/u/kbIXpebQtE

- 1. Call to Order
- 2. Approval of Council Meeting Minutes
- 3. Executive Director Report
- 4. Acting Chairperson Report (items 1-4: 10 mins, 3:30 3:40pm)
- 5. Program Oversight (45 min, 3:40 4:25 pm)
  - a) Update on COVID-19 (2-5 min, 3:40 3:45pm)
    - National Grid will provide any necessary updates on COVID-19 and its impact on the Energy Efficiency Programs. Any changes to the Company's efforts to mitigate negative effects will also be summarized, as appropriate.
  - b) System Reliability Procurement 2020 Year-End Summary (10 min, 3:45 3:55pm)
    - National Grid and the Council's Consultant Team will provide a summary of System Reliability Procurement (SRP) activities completed in 2020. A brief update on the SRP Three-Year Plan review process at the Public Utilities Commission will also be provided.
  - c) Summary of Energy Efficiency Plan Rulings from the Public Utilities Commission (30 min, 3:55 4:25pm)
    - The Council's Consultant Team and National Grid will provide a summary of the rulings on the energy efficiency program plans by the Public Utilities Commission. National Grid will describe if and how the rulings will affect the energy efficiency programs and savings goals. The Consultant Team will also provide a summary of all commitments approved within the

2021 Energy Efficiency Program Plan. Time for questions and discussion will be provided at the end of the presentation.

### 6. Council Business (40 min, 4:25 - 5:05 pm)

a) Council Review, Discussion & Potential Vote on 2021 Energy Efficiency Planning Timeline & Meeting Material Submission Process (20 min, 4:25 – 4:45pm)

The Council's Consultant Team and National Grid will present a proposed energy efficiency planning timeline for 2021. The Council may choose to vote on to approve this timeline and/or process.

*b)* Consultant Team Workplan Summary (10 min, 4:45 – 4:55pm)

The Council's Consultant Team will summarize their proposed 2021 Work Plan based on the scope of work that was approved by the Council in December. The Council will discuss and provide feedback.

c) Discussion & Vote on Council Public Education Proposals (10 min, 4:55 – 5:05pm)

The Council will discuss and vote on funding allocations for recommended public education efforts such as a shared intern with the Office of Energy Resources.

## 7. Special Topics (15 min, 5:05 - 5:20 pm)

a) Pilots, Demonstrations & Assessments Presentation (15 min, 5:05 – 5:20pm)

National Grid will summarize the results of pilots, demonstrations and assessments conducted in 2020 through the energy efficiency programs. A summary of pilots, demonstrations and assessments planned for 2021 will also be provided.

#### 8. Public Comments

### 9. Adjournment