

EERMC FULL COUNCIL MEETING AGENDA

Thursday, April 20, 2023 Full Council Meeting | 3:00 - 5:00 PM

Department of Administration Conference Room 2A, Providence, RI 02908 This meeting will also have an option for members of the public to join remotely:

via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85010806597 or by phone: 888-788-0099 Meeting ID: 850 1080 6597

- 1. Call to Order
- 2. Chair Report
- 3. Executive Director Report
- 4. Meeting Minutes March 16, 2023
- 5. Council Business (40 Min, 3:05 3:45 p.m.)
 - a. Discussion of Branding and Communications Initiative (15 min, 3:05 3:20 p.m.)
 The Council's Consultant Team will facilitate a discussion between the Council and their branding and communications vendor, Advocacy Solutions, to share ideas and considerations for this initiative.
 - b. Council Updates on Education Initiatives (15 min, 3:20 3:35 p.m.)

 The Council's Consultant Team will provide a summary of the Council's recent educational activities and projects planned for 2023. There will be time for Council discussion.
 - c. Presentation of the First Draft of the EERMC 2023 Annual Report and Policy Recommendations Discussion (10 min, 3:35 3:45 p.m.)
 The Council's Consultant Team and the Office of Energy Resources will provide updates on the development of the first draft of the 2023 EERMC Annual Report. Council will have time to review and discuss the Council's policy recommendations included in the report.

6. Program Oversight (70 Min, 3:45 – 4:55 p.m.)

a. Market Potential Study Data Refresh Update and Vote on Targets for 2024-2026
 Three-Year Period (25 min, 3:45 – 4:10 p.m.)
 The Council's Consultant Team will share the results of the market potential study data refresh and will lead a discussion on the Targets for the three-year planning period. The Council will vote on their targets for the 2024-2026 three-year period.

b. Rhode Island Energy Presentation of the Energy Efficiency Plan Memo (20 minutes, 4:10 – 4:30 p.m.)

Rhode Island Energy will share their memo for the 2024 and 2024-2026 energy efficiency plans. There will be time for Council questions and discussion.

c. Overview and Discussion of Proposed Updates to the Least Cost Procurement Standards (25 min, 4:30–4:55 p.m.)

The Council's Consultant Team will lead the Council through a discussion of the least

The Council's Consultant Team will lead the Council through a discussion of the least cost procurement standards update process and gather feedback from the Council for filing with the PUC.

- 7. Public Comment
- 8. Adjournment